ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ !


 ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2005!Η Πράγα είναι γεμάτη έντονα χρωματα, πολιτισμό,αξιοθεατα και εμπειρίες: Jazz bars, , υπόγειες μπυραρίες, μουσεία, κάστρα. Η  πόλη-κουκλοθέατρο.. Η πόλη χωρίζεται στα δύο: Τη Mala Strana, στα βόρεια του Μολδάβα, και την περιοχή Josefov στα νότια. Το κέντρο της είναι πολύ μικρό και περπατιέται ανετα,ολα τα αξιοθετα σε κοντινη αποσταση και πάρα πολύ ευχάριστα.
 Η κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης είναι το σημείο αναφοράς των πάντων, με χαρακτηρηστικό το  αστρονομικό ρολόι που κάθε μία ώρα γίνεται πόλος έλξης πολλών φλας, αφού οι δώδεκα Απόστολοι και πλήθος άλλων γλυπτών παρελαύνουν πάνω από το ρολόι...Οι τιμές στην Πράγα, πολύ χαμηλές και το νόμισμα η κορώνα.Θεωρείται μια απ’ τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου.
Για διαμονή θα συνιστούσα κάτι κοντά στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης,εμεις μειναμε στην πλατεία Βέντσεσλαβ(Wenceslas Square) στο LIBERTY HOTEL http://www.letsbookhotel.com/en/czech-republic/prague/hotel/hotel-liberty.aspx
 στο ξενοδοχειο 

Αξιοθέατα
 Το αστρονομικό ρολόι, το κάστρο από την άλλη πλευρά της πόλης, η
γέφυρα του Καρόλου , , το εθνικό μουσείο της Πράγας, , η τεράστια πλατεία Wenceslas......
Διασκέδαση
Μαύρο θέατρο, κάποιο jazz bar μπυραρίες
και εστιατόρια γύρω από την κεντρική πλατεία. Και να μην ξεχάσω! Στην Πράγα δισβασα αφου γυρισαμε πως
βρίσκεται και το μεγαλύτερο club της Κεντρικής Ευρώπης, το Karlovy Lazne,
σχεδόν δίπλα στη γέφυρα του Καρόλου, στην πλευρά της παλιάς πόλης.... κριμαπου δεν το επισκεφτηκαμε σαν παιδια που αγαπαμε το clubbing.
Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια πενταώροφη πολυκατοικία, που κάθε όροφός της
.εχει διαμορφωθεί ανάλογα με το στυλ μουσικής που παίζει (ντίσκο, ροκ,
ηλεκτρονική, κλπ) και, στις στενές σκάλες ανεβοκατεβαίνουν ιδρωμένα και
κατάκοπα παιδάκια!! Ευτυχως απο μια πλευρα που δεν πηγαμε ...ειχα και ενα τρελο κρυωμα με αλλεργια μαζι,συναχι και κρυαδες...με το ζορι και απο την χαρα μου που ημουνα σε αυτην την ομορφη πολη αντεχα... ..αν υδρωνα κιολας δεν ξερω αν θα ειχα καταφερει να επιζησω!!
Φαγητό
Στην Πράγα ακουσαμε πως  κάθε ταβέρνα έχει και το δικό της κελάρι με παραγωγή μπύρας.Πολυ φτηνη και μεγαλα χορταστικα ποτηρια.
Shopping
Μαριονέτες (παντού - προσοχή στην ποιότητα), πορσελάνες, πανεμορφα χρωματιστα γυαλια και κρυσταλα!!

Αυτααα!!
Wenceslas SQUEARE


Old town square



Tyn Church, Old Town Square

Old town astronomical clock
Old town hall
Charl's bridge


LIBETRY HOTEL




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...