ΤAΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΙ ΜΑΙΑΜΙ!!

ΝΕW ΥΟΡΚ   ΚΑΙ ΜΙΑΜΙ
ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΟΤΕ.

Τα λόγια ειναι περιττά μπροστα σε όσες εικόνες καταγράφονται στο μυαλό σου και στις φωτογραφικές μηχανές.Νέα Υόρκη, για κάποιους απλά η πόλη που ζουν και εργάζονται, για άλλους πάλι όνειρο ζωής να βρεθούν κάποτε σ’αυτή… Μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και που ζει έντονα όλους τους μήνες του χρόνου.Εγώ είχα την τύχη να είμαι από εκείνες που ονειρεύονταν να την επισκεφθούν και για καλή μου τύχη είχα την ευκαιρία να το κάνω δυο φορές μέχρι σήμερα.Αν θα έπρεπε να διαλέξω κάποια εποχή να ταξιδέψω στη Νέα Υόρκη, τότε χωρίς αμφιβολία θα ήταν εκείνη των Χριστουγέννων. Όταν η πόλη ντύνεται στα γιορτινά της και αλλάζει φυσιογνωμία. Παντού φωτεινά λαμπιόνια, χριστουγεννιάτικα δέντρα, Άγιοι Βασίληδες. Οι βιτρίνες, των ούτως άλλως λαμπερών καταστημάτων, στην καλύτερη στιγμή τους. Όλα προσεγμένα όπως μόνο οι πολύ πρόσχαροι Νεουρκέζοι θα μπορούσαν να είχαν στολίσει.Αλλα και το καλοκαίρι ειναι πανέμορφα και όταν έχεις όρεξη για shopping therapy η  Νέα Υόρκη  ειναι πάντα γεματη εκπλήξεις.Να μην συζητήσω για την 5η λεωφόρο..ειναι γνωστή για τη χλιδή,τις ακριβες μάρκες,τις πανεμορφες βιτρίνες...Ας μιλήσω ομως και για ενα μέρος που λιγοι μιλούν.
Το canal street,στην κινεζική αγορα σύνορα με την ιταλική...εκει είναι που μπορείς να βρεις τα πάντα σε πολύ καλες απομιμήσεις.( mirror imaga replicas)...ισως πράγματα που δεν βρίσκει κανεις εύκολα..Απο τις μεγαλύτερες αγορες που σε φωνάζουν στους δρόμους για να σε πάνε  πίσω σε στενάκια,να σε ανεβάσουν σε ορόφους που ανεβοκατεβαίνουν ρολά,και ανοιγοκλείνουν συναγερμοί,μια και αυτά τα είδη απαγορεύονται και τους κυνηγούν. Μένεις βεβαιαμε το στόμα ανοιχτό από την ποικιλία σε ρούχα, παπούτσια, τσάντες, ρολόγια, μπιζού και είδη ταξιδιού μεγαλων οίκων....... εγώ πάντως το χάρηκα πολυ μια και το 2004 που την επισκέφτηκα για πρώτη φορα στην Ελλαδα δεν ευρισκες με τίποτα τοσο όμορφα πράγματα επωνυμων οίκων σε τοσο καλές τιμές.Το Μιαμι ήταν η δευτερη στάση του πρώτου ταξιδιου.Μια πόλη για γλέντι και χορό ALL DAY PARTY.. 
ΕMBASSY SUITS HOTEL  http://embassysuites1.hilton.com/en_US/es/hotel/MIASPES-Embassy-Suites-Miami-International-Airport-Florida/index.do που μείναμε γεμάτο φοίνικες,και πράσινο,μια και βρέχει συχνά.Το αστείο ειναι πως μπορεί ενα συννεφάκι να αποφασίσει να βρέξει για 2-3 λεπτά και στο μπροστινό μέρος του ξενοδοχείου να βρέχει και στο πίσω οχι και μάλιστα να έχει ήλιο...τροπικο κλίμα..τι περιμένεις.!!! α λόγια ειναι περιττά..Οι καταπληκτικές ακτές του ατλαντικού μας εντυπωσίασαν.

EMPIRE STATE

EMPIRE STATE VIEW
ΚΕΡΙΝΑ ΟΜΟΙΩΜΑΤΑ Madame Tussauds
CENTRAL PARK


MIAMI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...